Rapport från medlemsmötet den 19 maj

Publicerad den 22 maj, 2005 av , i Medlemsmöten, Nyheter

Föreningen har nu genomfört sitt första, men förhoppningsvis inte sista, medlemsmöte i lokalen på Banvaktsvägen 22 i Hagalunds industriområde.

Hela 75 st. medlemmar hade hörsammat kallelsen till medlemsmötet i den nya (men tillfälliga) lokalen på Banvaktsvägen 22. Det blev ett intensivt socialiserande och diskuterande kring Kent Fernströms modell och framför Erik ”Kulan” Wennbergs målningar. Frågor som ”Kommer Du ihåg …?”, ”Minns Du …?” och ”Vad var det hon hette …?” yrde i luften. Flera av oss återsåg gamla kompisar eller deras syskon efter mer än 50 år.

Sju liter kaffe gick åt men räckte inte till. Vem hade trott att det skulle bli alla tiders rekorddeltagande? Inte vi arrangörer i alla fall. Kvällens föredragningar ringdes in med hjälp av Centralskolans inringningsklocka. Det var Jerry Lager som tagit med den. Han har ärvt den efter sin lärare Carl Brännås.

Förste talare var Solnas stadsantikivarie Michael Thörne, som berättade om sitt arbete och svarade på frågor. Michael är imponerad över vårt engagemang i gamla Hagalund och vårt arbete med att vårda dess minne. Han anser också att Kents modell är unik i Sverige och att den borde finnas tillgänglig för allmänheten i stadens regi. Mötet sände med Michael ett krav på att kommunen ställer lämplig plats för modellen till förfogande. (Styrelsen kommer att skriftligen ställa samma krav till högsta styranden i staden.)

Näste talare var Kent Fernström som förklarade att modellbygget startade för att fylla ett behov av att få se och bättre förstå det gamla Hagalund. Det tog Kent 2 000 arbetstimmar att färdigställa modellen, vilken sedan blev inspirationen till en nystart av Hagalunds Vänner.

Peter Bolin tog under kvällen emot medlemmars bildklenoder vilka han skall scanna in i datorn för att sedan återlämna bilderna vid nästa medlemsmöte.

Fortsatt mingel och närstudier av modell och tavlor avslutade en i mångas tycke lyckad kväll. Så tyckte i alla fall jag.

Tommy Eriksson
Ordförande

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!Dagens bild från galleriet

Album: Bilder från Hagalunds torg

Bildtext: Hagalunds torg 1907Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier