Om föreningen

Föreningen Gamla Hagalunds Vänner nystartades i maj 2001 av några Hagalundsentusiaster efter ha legat nere sedan 1995.

Modell av gamla Hagalund

Kent Fernström förevisar modellen i skala 1:200 strax före fullbordandet 2001.

Den omedelbara anledningen till att föreningen återupplivades var att intresset för Hagalund just detta år nått en höjdpunkt i och med att Kent Fernströms modell över samhället precis var klar att visas på Stockholms läns museum. Parallellt med detta började intresset för naivisten och Hagalundskonstnären Erik ”Kulan” Wennbergs konst att växa allt mer i samband med en utställning på Ulriksdals Slottscafé.

Föreningens syfte är att värna gamla Hagalunds minne och ge gamla hagalundare och andra intresserade möjlighet att träffas under avspända former några gånger om året. Vid medlemsmötena brukar det vara ca 100 medlemmar som närvarar, och förutom prat och skratt ges utrymme för intressanta föredrag med anknytning till gamla Hagalund eller intressanta utflykter.

Gamla Hagalunds Vänners medlemsmöten genomförs på olika ställen, företrädesvis i någon lokal i Hagalund. Ibland gör vi en utflykt eller ett studiebesök. Föreningen hyr en lokal på Industrivägen 21 i Hagalunds industriområde av Humlegården Fastigheter AB på mycket förmånliga villkor. Den används som kansli och förråd.

Föreningen bedriver också viss forskning om gamla Hagalund. Vårt bildarkiv utökas undan för undan, genom bidrag från medlemmar och andra. Ett litet smakprov finns att se här på webbplatsen. Kent Fernström har genomfört ett större forskningsprojekt som utmynnat ett historiskt register över fastighetsägarna i Hagalund.

Föreningsstyrelsens ledamöter just nu finns här.

Föreningen har funnits sedan 1995, men gjorde en nystart 2001 och har därefter vuxit kraftigt och har 2012 ca 300 medlemmar.


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!Dagens bild från galleriet

Album: Bilder från Frösundagatan

Bildtext: Frösundagatan 7 1964Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier