Lägesrapport med anledning av coronavirusutbrottet

Publicerad den 18 mars, 2020 av , i Nyheter

Den 17 mars genomförde föreningen sitt årsmöte. 22 tappra medlemmar närvarade. Sten Hellqvist avgick som ordförande och ersattes av Arne Öberg. Peter Bolin visade 60 bilder från Brahelund och Vasalund.

Föreningens styrelse har beslutat att tills vidare ställa in all verksamhet. Det innebär att vi inte kommer att hålla öppet i Hagalundsrummet på Charlottenburg. Föreningens museum på Banvaktsvägen kommer att vara stängt den 5 april. Vi kommer att meddela här på webbplatsen när våra utställningar blir tillgängliga igen.

Normalt brukar föreningen genomföra en medlemsaktivitet i maj eller början av juni. Under rådande omständigheter kommer vi inte att ha något mer medlemsmöte före sommaren. Vi beklagar detta.

Normalt brukar de bilder som visats på ett medlemsmöte publiceras på webbplatsen en tid senare. Några medlemmar har hört av sig och var besvikna över att de inte fick se bilderna från Brahelund och Vasalund. Vi kan eventuellt komma att visa alla bilderna på nytt vid ett senare tillfälle, så därför avvaktar vi tills vidare med att lägga ut dem på webbplatsen.

Nästa medlemsaktivitet blir enligt planerna ett guidat besök på Ulriksdals slott på sensommaren. Vi återkommer med mer information om det.

Uppdatering den 2 april 2020: Museet på Banvaktsvägen kommer att vara stängt även den 3 maj och den 7 juni. När det gäller Hagalundsrummet på Charlottenburg kommer vi att öppna igen när hembygdsföreningen öppnar hembygdsmuseet. Mer information finns på Solna hembygdsförenings webbplats: https://www.hembygd.se/solna.

Uppdatering den 2 maj 2020: Hembygdsföreningen meddelar att de kommer att hålla stängt på Charlottenburg fram till sommaren. Även Charlottenburgsdagen är inställd i år. Det innebär att Hagalundsrummet på Charlottenburg kommer att vara stängt fram till sommaren.

När det gäller nästa medlemsmöte kommer vi i slutet av maj att undersöka möjligheten att ordna en guidad visning av Ulriksdals slott på sensommaren. Föreningens program för hösten återkommer vi till när vi vet mer om hur läget kommer att utvecklas.

Föreningen Gamla Hagalunds Vänner
Styrelsen

Föreningens modellbyggare Kent Fernström överlämnar en modell av Viktoriagatan 4 till föreningens avgående ordförande Sten Hellqvist.

Viktoriagatan 4, modell byggd av Kent Fernström

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!Dagens bild från galleriet

Album: Bilder av bevarade byggnader och trappor från gamla Hagalund

Bildtext: Nordstjärnegatan 2 - Råsundavägen 29, april 2008Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier