Hälsning från ordföranden

Publicerad den 14 januari, 2022 av , i Nyheter

Vi är nu inne i ett nytt år, 2022. År 2021 har varit ett år där vår förening återupptagit viss verksamhet. Hagalundsrummet vid Charlottenburgs gård (Solna hembygdsförening) återöppnade i oktober och var sedan öppet fram till jul. Vi hade ett rejält försenat årsmöte samt en mycket lyckad avslutning på verksamhetsåret genom att titta tillbaka på Hagalund i vinterskrud.

Det går inte enkelt att sammanfatta det år vi nu har lämnat bakom oss, för att försöka se in i det som komma ska. Vi har åter en mer omfattande spridning av coronaviruset, och det är nu en ny variant som skapar en ökad oro i samhället. Vi behöver åter ha lite is i magen innan vi kan umgås under mer normala former.

Det är dock vår förenings förhoppning att vi under senvintern eller våren ska kunna göra två parallella aktiviteter. I vårt museum i Hagalunds industriområde avser vi att visa upp en helt ny modell av Kent Fernström. Han har gjort en modell över gamla Klarakvarteren i Stockholm. Det är både spektakulärt och högintressant att via modellen återvända till en stadsdel som inte längre finns. Det är en stor likhet med Gamla Hagalund.

Vi i föreningen Gamla Hagalunds Vänner vill dock aldrig helt släppa vårt fokus på vårt kära Hagalund. Det är skälet till att vi samtidigt som vi vill visa upp den nya modellen över Klarakvarten även vill släppa ett antal personporträtt över personer som under den relativt korta period Gamla Hagalund existerade satte stora avtryck. Vi vill levandegöra minnet av Gamla Hagalund genom att levandegöra några av de profiler som varit viktiga för stadsdelen, och deras verk är av stor betydelse för att förstå Hagalund. Kanske är detta en viktig länk för att även förstå dagens Hagalund. En stadsdel består till stor del av både hus och personligheter.

Vi önskar er alla god fortsättning på det nya året och ser fram emot ett spännande verksamhetsår.

Arne Öberg
Ordförande

Furugatan 10 1961

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!Dagens bild från galleriet

Album: Bilder från spårvagnsresa i augusti 2007

Bildtext: Nu är vi tillbaka igen vid Norrmalmstorg efter en lyckad dag. Till höger ses en skymt av årets gästvagn på Djurgårdslinjen (från Madrid).Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier