God jul och gott nytt år

Publicerad den 23 december, 2016 av , i Nyheter

Ordföranden har ordet
Så närmar sig ännu ett verksamhetsår sitt slut, ett år då det hänt rätt mycket i föreningen. Vi har bland annat fått 23 nya medlemmar, som vi hoppas skall finna stort nöje i vår verksamhet.

Vi har haft fyra medlemsmöten samt fyra museimöten, två på Sven-Harrys konstmuseum där vi kunde avnjuta den fantastiska Olle Olsson Hagalund-utställningen där även Kents modell Yttersta Hagalund var utställd och två i vårt eget Hagalundsmuseum på Banvaktsvägen 18 i Hagalunds industriområde där vi under året kommit i bra ordning med modellutställningar, biosalong, bildspel och konstutställning med Kulans och Nils Kruskopfs tavlor.

Höjdpunkten för våra medlemsmöten var väl ändå bussutflykten till museispårvägen i Malmköping, förtjänstfullt arrangerad av vår hedersmedlem Ingvar Puke, som dessutom var dagens trafikledare. Sten-Axel Julin gav oss en förträfflig guidning på Svenska Spårvägssällskapets anläggning med ett flertal hallar och byggnader och visade oss Vagnorama, ett lokaltrafikmuseum för hela landet.

Vi hade en öppen filmkväll tillsammans med Solna Hembygdsförening i februari i aulan till Solna Gymnasium med mer än 350 åskådare. Vi visade filmer om gamla Hagalund och om Solnas skolväsende. Det rönte mycket stor uppskattning.

Vi fick under hösten problem med lokalfrågan för våra medlemsmöten men tack vare gediget stöd från Råsundaskolans vaktmästare Claes Blomquist kunde vi genomföra vårt julmöte med ca 80 deltagare.

Jubileumsskrift
Eftersom vi firade föreningens 15-årsjubileum hade vi gjort en 20-sidig jubileumsskrift, som vi delade ut till de närvarande. Vi kommer att fortsätta att dela ut den till våra medlemmar under kommande möten och i vårt museum när det hålls öppet första söndagen i varje månad mellan kl. 14 och 16.

Lokalfrågan är under utredning och kommer att handhas av Kultur- och fritidsförvaltningen så fort beslut fattats, vilket beräknas ske en bit in på det nya året.

Vi följer frågan om omdaningen av Hagalund och hur Sverigeförhandlingen landar för Solna med de önskade T-banestationerna i Hagalund och i industriområdet, något som i högsta grad kan komma att påverka vår lokal.

Nu önskar jag er alla en lugn och fröjdefull jul så ses vi på det nya året! Vi öppnar både på Charlottenburg och i vårt museum söndagen den 15 januari.

Sten
ordförande i GHV

sparvagn_hosjo

Stockholmsmustangen A27 500 vid Hosjö med intresserade medlemmar i samband med vår utflykt till Malmköping i maj.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!



Dagens bild från galleriet

Album: Bilder från Hagalunds torg

Bildtext: Julrusch på Hagalunds torg



Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier