Lasse Söderström 1927–2015

Lars-Erik ”Lasse” Söderström gick bort den 27 december 2015. Han hade precis hunnit fylla 88 år. Lasse efterlämnar barnen Gunnar, Marie-Louise och Sven med familjer, syskon och vännen Astrid.

Lasse växte upp i Hagalund. Han utbildade sig till polis och kom främst att arbeta inom trafikpolisen. Under 60- och 70-talen framträdde han som polisen ”Farbror Lasse” i tv:s barnprogram om Televinken. Han arbetade också i Stockholms skolor med trafikundervisning i form av kasperteater.

Vi barn som växte upp i Hagalund på 50- och 60-talen lärde känna Lasse genom scouterna. Lasse och hans fru Iris, bortgången sedan 1997, startade mot slutet av 50-talet KFUK/KFUM:s scoutkår i Solna. Lasse var vår stora förebild och många är de underbara minnen vi har från ungdomsåren i scouterna. Tillsammans med Lasse, Iris och deras tre barn gjorde vi åtskilliga hajker i scoutstugan Cedersnäs och reste på många läger runt om i Sverige.

I slutet av 60-talet sadlade Lasse om och blev fritidsintendent på Alby friluftsgård i Tyresö. Han blev känd som ”Lasse på Alby”, och Iris hade hand om serveringen.

Hagalund och Solna låg Lasse mycket varmt om hjärtat. På senare år flyttade han tillbaka till Solna. Lasse träffade sin gamla skolkamrat Astrid och de båda tillbringade de sista åren tillsammans.

Lasse var en av de mest aktiva inom vår förening och har skänkt några filmer om Hagalund. Vi minns Lasse som en gentleman, duktig pedagog, aldrig rädd för besvär och en riktig barnavän.

En sann vän och ”ledare” har gått ur tiden. Lasse kommer att fattas oss!

Christina Ekengård
Styrelseledamot i GHV
Född och uppvuxen i Hagalund


Välkommen till Gamla Hagalunds Vänner


En förening med syfte att värna gamla

Hagalunds minne och ge gamla

hagalundare och andra intresserade

möjlighet att träffas under

avspända former några gånger om året.

GAMLA HAGALUND ÄR BORTA!

... men inte minnena! Nu finns en modell.

Kom och titta på den. Kanske finns din gata med?

Visas varje söndag kl. 13.00–16.00 på Solna hembygdsmuseum (stängt sommartid och under större helger).

Adress: Bollgatan 12 (bredvid rivna
fotbollsstadion)

Välkomna!Dagens bild från galleriet

Album: Bilder från Hagalunds idrottsplats

Bildtext: Matchuret, april 2006Till denna bild
. Till detta album

Nyhetskategorier